dinsdag 10 juni 2014

Die toren komt er!

Vorige week kreeg ik lucht van een idee die mij enorm deed glimlachen! Een toren midden in het centrum van Apeldoorn, waarin geklommen en abgeseild kan worden.. een bouwwerk die de naam Apeltoren gaat dragen.

Het deed mij denken aan een ander out of the box idee in den lande. Het plan genaamd ‘Die berg komt er!’. Een initiatief van sportjournalist Thijs Zonneveld die in het midden van Nederland een échte berg uit de grond wil stampen!
 Ik hou er wel van… simpelweg goed luisteren naar je gevoel en je niet laten leiden door beperkende meningen, door mitsen of door maren.

Die berg die Thijs Zonneveld graag uit de grond wil stampen heeft geleid tot veel bijval uit het bedrijfsleven… net als dat dat nu het geval lijkt bij dit Apeldoornse initiatief. De lokale middenstand heeft positief gereageerd op dit plan en ook de gemeente Apeldoorn zélf ziet de toren als een kans om de stad een nieuwe impuls te geven.

Dan de activiteiten die je kunt doen met die toren. Het enige wat ik tot nu toe lees is klimmen en abseilen. Dat is nog behoorlijk karig en je kunt je afvragen of alleen die activiteiten de toren voldoende bestaansrecht geven… Leuk voor een jaartje maar daarna is de lol en de nieuwigheid er wel aardig van af!

De berg die er in Nederland moet komen heeft geleid tot een landelijke brainstorm. Zo kun je er uiteraard tegenop fietsen, er van af rodelen, skiën in de winter.. je kunt er wijn op verbouwen.. er tegenop wandelen.. bovenop een restaurantje.. en binnen in de berg is er ook nog van alles te doen.. een legio aan mogelijkheden dus! Deze brainstorm moet in het Apeldoornse nog helemaal gaan losbarsten! Er moet véél meer mee te doen zijn dan alleen wandklimmen en abseilen! Maar de vraag is wat! 

Ik las dat de toren zelf wellicht al aangeschaft is, namelijk een Smarttoren, maar wat kun je er nog verder mee?

Laten we ff brainstormen! We hadden dus al het wandklimmen en abseilen, maar wat dacht je van tokkelen? En een mini rodelbaan rondom de toren, een bungy-jumpmogelijkheidje! In de toren een squashbaantje, een minibasketbalveldje, een sportsbarretje....

Én bij de Perrysport kun je bij aankoop van sportspullen voor minder geld activiteiten doen in de toren en kun je bij de MacDonalds een gratis Hero-meal halen omdat je als held hebt gebungy-jumped of zo stoer was om van de rodelbaan te durven!
En uiteraard vind daar jaarlijks de Nederlands kampioenschappen wandklimmen plaats. In Apeldoorn gebeurt altijd wat!

De plek die bedacht is roept overigens wel vraagtekens op! Er word gedacht aan het terrein tegenover de MacDonalds in het centrum, maar de vraag is of daar voldoende ruimte is! Het staat daar aardig ingeklemd tussen gebouwen en heeft niet de ruimte om uit te kunnen stralen! Een frisse toren verdiend een plek op een voetstuk! Je moet em dus hoger plaatsen dan de omgeving, zoals men dat vroeger ook deed met kerken, of je moet er ruimte om heen creeeren.. alles bedoeld om de toren van ver af te kunnen zien! 

Een derde optie is door de hoogte in te gaan… Maar dan moet je wel minimaal 3 Smarttorens op elkaar zetten! Nu je het zegt!.... dat is het natuurlijk! 3 Smarttorens op elkaar! Geniaal! Heel Nederland zal spreken van een volgend knap staaltje van ondernemerschap en creativiteit in het grootste dorp van Nederland!


En omdat deze toren 3 x groter uit zal pakken dan bedoeld was, doe ik bij deze het voorstel voor de meest logische naam voor dit project… de Stapeltoren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten