zondag 29 april 2012

De miljoenbaby van Elm

Zaterdagnacht was het feest in huize Elm... Rasmus werd vader! De pokdalige pappa had in goed overleg met coach Verbeek besloten de belangrijke wedstrijd van een dag later tegen Feyenoord te mogen skippen om bij zijn vrouw en kersverse spruit te kunnen zijn. Logisch toch! Hoe vaak maak je de geboorte van je kind nou mee? Dan is een voetbalwedstrijdje van pappa toch net iets minder belangrijk, of...
Rasmus zal de gelukkigste pappa van Nederland zijn vandaag, maar of hij de gelukkigste voetballer van Nederland is? Feit is dat ze de wedstrijd tegen Feyenoord met 1-0 verloren. Feit is ook dat AZ, met nog 2 competitierondes te spelen, 3 punten achterstaan op de felbegeerde 2e plaats op de ranglijst. Een plek die recht geeft op de voorronde van de Champions League. De kans is dus groot dat ze het komend Europees seizoen verbannen zijn tot het spelen van de Europa League.

Wat nou als Elm wél gespeeld had? Het blijft speculeren, maar de kans dat de Alkmaarders vandaag met minimaal 1 puntje weer huiswaarts waren gekeerd was groter geweest. Meneer Elm is namelijk in grootse vorm en met een grote portie geluksdoping in zijn lijf, had hij zijn club vandaag een grote dienst kunnen bewijzen.
Maar ach.. meten met de menselijke maat schijnt tegenwoordig belangrijk te zijn, ook al heeft het tot gevolg dat het de plaatstelijke FC wat centjes kost. Hoeveel precies? Bij deelname aan de groepsfase van de CL toucheert AZ 7,1 miljoen euro. Deelname aan de EL doet de clubkas van AZ stijgen met 0,9 miljoen euro. Dat is dus een verschil van 6,2 miljoen!!
Zes miljoen en twee ton! Is dat niet een beetje veel voor een liefdesbaby? AZ die zijn zaakjes zó goed voor elkaar heeft. De club die elke speler apart benadert en maatwerk levert met betrekking tot trainingschema's en dergelijke. Gaat die individuele benadering zover, dat het ten koste gaat van het teambelang, of sterker nog, ten koste van de clubkas?
Het moet gezegd worden. AZ heeft in deze toch wel een heel dure prijs betaald door het hanteren van de menselijke maat!

De jongste spruit van Elm heeft dus een waarde van 6,2 miljoen euro en is daarmee ongetwijfeld de duurste investering in de AZ geschiedenis. Dit zou nog te verklaren zijn als het een jongetje betrof, wiens genen zóveel voetbaltalent bevatten dat AZ het als een appeltje voor de dorst ziet, maar naar verluid is de boreling een meisje.
Dus Rasmus, als je dinsdag naar het gemeentehuis gaat om je dochter aan te geven en je enig gevoel voor takt hebt, geef haar dan maar de naam 'Precious'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten