maandag 9 april 2012

Het waarom van Tommeke

Kijkend naar Parijs-Roubaix zul je je gister toch een paar keer hebben afgevraagd.. Waarom laten ze Boonen en Terpstra nou gaan? Wees eerlijk.. getelefoneerder dan gister kon bijna niet!
Ze kwamen op kop van het uitgedunde kopgroepje, de heren Tom & Niki, en opeens was daar een gaatje! Een gaatje van let wel.. 4 meter en 25 centimeter. Een halve minuut later was het gaatje 12 meter. Als ware het een demarage in slow-motion.. met dan in realtime afgespeeld. Zelfs Tommeke leek verbaasd toen hij de kier tussen hem en de kopgroep stilletjes aan zag groeien. Of was deze verbazing slechts het betere acteerwerk?

Welk meesterbrein zat er achter deze actie? Was Tommeke wel zo verbaasd.. of keek hij, toen hij een gaatje van 12 meter had, bewust achterom. Bewust om iedereen nog even persoonlijk een knipoogje te kunnen geven. De kopgroep dichtbij genoeg om Tommeke nog recht in de ogen te kunnen kijken en het Tommekes nonverbakle vraag om goedkeuring met een zelfde ooglidbeweging te kunnen beantwoorden. Het is goed zo jongen.. ga maar. Jij de winst, wij de centen.
Moest België persé een actuele monsieur Paris-Roubaix hebben? Lag er Patrick Lefevre zoveel aan gelegen om kostte wat kostte de Hel van het Noorden te willen winnen. Waarom?
Waarom koerste niemand achter Boonen aan? Waarom werd het verschil maar zo ontzettend langzaam groter? Waarom ging Boom pas zo laat? Hij leek wel te schrikken van het grote aantal seconden die hij op Tommeke terugwon in zeer kort tijdsbestek.
Maar ach.. wat geeft het ook eigenlijk! Wielrennen is per definitie een klucht, dus deze kan er ook nog wel bij. Ik zou niet zonder kunnen. Niet zonder de onzekerheid of rechtvaardigheid wel zegevierde. Wat een sport, wat een man, mijn man.. Tommeke, mijn Tommeke.. klasse!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten