maandag 15 oktober 2012

Het verband tussen pindakaas en ALS

Pindakaaspothouder.. Ik zat afgelopen zondag op een verjaadag en hét woord van die verjaardag was... pindakaaspothouder. Wellicht kent u het, wellicht niet. Ik kom er zo op terug. Iedereen die op die verjaardag zat, is in het bezit van een pindakaaspothouder en binnekort ben ik zelf ook een trotse eigenaar van dit voorwerp! Ik ben gek op pindakaas, maar deze variant gaat aan mijn boterham voorbij. De houder is bedoeld voor aan de schutting en dient als een soort McFlight voor mussen en koolmezen. Deze beestjes pikken het potje in vier dagen schoon leeg!

Waarom schrijft Sportmeneer in vredesnaam een stukje over een pindakaaspothouder? Wel, dat heeft een reden. Volgend jaar ga ik samen met een goede vriend voor het initiatief 'Tour du ALS' de Mont Ventoux opfietsen. De ziekte ALS kenmerkt zich door de progressieve manier waarmee het zenuwstelsel wordt aangetast en waar nog geen behandeling en medicijn voor is. De gemiddelde levensverwachting van een ALS patient is drie jaar. Er is dus hard geld nodig en dat gaan we volgend jaar dus ontzettend bij elkaar fietsen!

Terug naar de verjaardag, of eigenlijk... terug naar een paar weken voorafgaand aan de verjaardag. Ons fietsínitiatief is door een vriend van de jarige opgepakt en is pindakaaspothouders gaan maken én verkopen voor dit goede doel: "Koop een pindakaaspothouder en steun het initiatief Tour du ALS!".

Zo gezegd, zo gedaan. Er werden een twintigtal pindakaaspothouders gemaakt en binnen een mum van tijd waren deze verkocht aan alle vrienden die afgelopen zondag ook in de huiskamer zaten. Sinds een paar weken kunnen klanten van de lokale kapper en bakker ook een pothouder bestellen. Het mooie is dat iedereen die inmiddels zo'n potje heeft hangen, automatisch reclame maakt voor dit grappige voorwerp en u raadt het al... de vraag naar het potje nam nog meer toe! Inmiddels zijn er al meer dan 350 pindakaaspothouders verkocht!! Rekent u even mee? Van elke verkochte pothouder gaat €8,- naar Tour du ALS. Dit betekent op dit moment dus al een bedrag van €2.800,-! Inmiddels doet de hele vriendengroep actief mee aan het maken én het verkopen van de potten.

De aanleiding is de minst leuke die je je kan wensen. Een dierbare is ons helaas ontvallen als gevolg van ALS. Echter beleven we nu een groot gevoel van samen zijn, samen doen en samen beleven. Hoe fijn is het om samen ergens voor te gaan, om samen een doel te bereiken waaraan iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. Dit besef op een verjaardag.. een mooier kado bestaat niet!

En ik denk dat er van boven iemand met een grote glimlach naar beneden kijkt.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten